Industri nyheder

Baichuan Information og sodaaske Fair Trade Workstation: (2024.4.12-4.18) Sodaaskemarkedsoversigt

2024-04-24

Markedsoversigt:


I denne uge (2024.4.12-2024.4.18) er det indenlandske sodamarkedsprisinterval hovedsageligt konsolideret. Fra denne torsdag (18. april) er den nuværende gennemsnitlige markedspris for let soda 1.907 yuan/ton, en stigning på 6 yuan/ton fra sidste torsdag; den gennemsnitlige markedspris på tung soda er 2.033 yuan/ton, en stigning på 6 yuan/ton fra sidste uge. For det fjerde steg prisen med 5 yuan/ton. Indenlandske sodaproducenter fortsætter i øjeblikket hovedsagelig produktionen. Der er mange vedligeholdelsesplaner for soda i den nærmeste fremtid. Nogle producenter har reduceret deres belastning og produktion som planlagt, og det samlede udbud har ikke ændret sig meget. Den nye produktionskapacitet frigives stadig hovedsageligt af den kontinuerlige frigivelse af Alxa og Jinshan sodaanlæg. På nuværende tidspunkt har Alxa Phase 1 og Line 4 endnu ikke afsluttet idriftsættelsen, mens Jinshans nye produktionskapacitet stort set er frigivet fuldt ud. I denne uge fortsatte downstream-brugere hovedsagelig med at modtage varer i henhold til ordrer, og tidlige ordrer var stadig relativt tilstrækkelige, med flere ordrer placeret til køb. I nogle områder er downstream-brugere af let alkali mere begejstrede for at købe end brugere af tung alkali, og priserne på let og tung alkali er omvendt i nogle områder. Samlet set fortsætter indenlandske sodaproducenter med at producere og afsende ordrer efter ordre, og det samlede udbud er relativt tilstrækkeligt; downstream-brugere er mere optimistiske med hensyn til købsbegejstring og har fortsat brug for varer i den nærmeste fremtid, og glasfabrikker har stadig behov for genopfyldning.


Forsyning: Fra den 16. uge af 2024 er Kinas samlede indenlandske sodaproduktionskapacitet ifølge Baichuan Yingfu-statistikken 43,15 millioner tons (inklusive 3,75 millioner tons langsigtet suspenderet produktionskapacitet), og udstyrets samlede driftskapacitet er 32,21 millioner tons (i alt 19 fælles sodafabrikker med en samlet driftskapacitet på 16,01 millioner tons; 11 ammoniak- og alkalianlæg med en samlet driftskapacitet på 11,98 millioner tons og 3 trona-anlæg med en samlet produktionskapacitet på 4,22 millioner tons). I denne uge arbejder Qinghai Development Investment, Qinghai Kunlun, Tianjin Bohua og Xuzhou Fengcheng sodaanlæg stadig med lav produktion; Shandong haitiske sodavandsanlæg har afsluttet vedligeholdelsen og er gradvist ved at komme sig; Hangzhou Longshan, Henan Junhua og Henan Jintian sodaanlæg er stadig under vedligeholdelse Status, den samlede sodaindustris driftsrate er 82,33%. Indenlandske sodaproducenter har for nylig været fulde af ordrer, og de fleste af dem fortsætter med at sende i henhold til ordrer; i nogle områder er forsendelser af let sodavand bedre end tung soda, og priserne på let og tung soda er blevet omvendt.


Med hensyn til efterspørgsel: På det seneste har downstream-brugere fortsat modtaget varer i henhold til ordrer. Den nuværende efterspørgsel fra downstream-brugere af let alkali har ændret sig lidt. Den daglige glas, natriummetabisulfit, natriumchlorid, dinatrium, metallurgi, trykning og farvning, vandbehandling og andre industrier har opretholdt stabil drift. Efterspørgslen efter soda holdes hovedsageligt på et stabilt niveau; glasfabrikkerne nedstrøms for tung alkali har i øjeblikket lave soda-spotlagre på fabrikken, og de forventes fortsat at købe dem. Desuden har solcelleglasfabrikker fortsat sat ny produktionskapacitet i produktion, og efterspørgslen efter soda forventes at stige.


Med hensyn til omkostninger: Omkostningerne til den indenlandske sodaindustri fortsatte med at falde i denne uge. De samlede omkostninger for sodaproducenter var ca. 1.467,01 yuan/ton, et fald på 1,42%. I denne uge var transaktionerne på havsaltmarkedet stabile, mens minesaltmarkedet faldt sporadisk. Efterspørgslen efter genopfyldning frigives i etaper, og markedsprisen på termisk kul stiger. Under den negative udbuds- og efterspørgselsside faldt fokus på markedet for syntetisk ammoniak tilbage. Prisen på sodaråvarer er blevet blandet med den overordnede svaghedstendens.


Med hensyn til overskud: i denne uge steg overskuddet i den indenlandske sodaindustri hovedsagelig. Prisen på råvarer i den indenlandske sodaindustri er faldet, og sodaindustriens produktionsomkostninger er efterfølgende faldet. Den indenlandske sodamarkedspris er dog steget en smule, og sodaindustriens overskudsgrad er steget. Den gennemsnitlige bruttofortjeneste for sodaindustrien i denne uge var ca. 407,24 yuan/ton, en stigning på 5,46%.


Med hensyn til lagerbeholdning: Indenlandske sodaproducenter fortsatte med at sende i denne uge, tidlige ordrer er stadig relativt tilstrækkelige, og de samlede producenters spotlagre fortsætter med at falde. Den 18. april, ifølge Baichuan Yingfu-statistikker, forventes den samlede beholdning af indenlandske soda-virksomheder at være cirka 723.300 tons, et fald på 3,71% fra sidste uge.


Futures: Prisen på SA2409 futures, hovedkontrakten på futuresmarkedet, er steget markant i denne uge. Påvirket af faktorer som løft fra makroøkonomiske politikker og indsnævring af kløften mellem udbud og efterspørgsel på spotmarkedet, har indenlandske sodafutures hovedsagelig været stigende de seneste dage. (Baichuan Yingfu)

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept