Industri nyheder

Baichuan Information og sodaaske Fair Trade Workstation: (2024.5.24-5.30) Sodaaskemarkedsoversigt

2024-06-03

Markedsoversigt: De indenlandske priser på soda er fortsat stærke i denne uge (2024.5.24-2024.5.30). Fra denne torsdag (30. maj) er den nuværende gennemsnitlige markedspris på let soda 2.172 yuan/ton, en stigning på 61 yuan/ton fra sidste torsdag, en stigning på 2,89 %; den gennemsnitlige markedspris for tung soda er 2.314 yuan/ton, prisen steg med 29 yuan/ton, eller 1,29%, fra sidste torsdag. Sodamarkedets prisfokus fortsætter med at stige i denne uge, og nogle fabrikker har introduceret nye priser og aktivt hævet dem. Det tidlige vedligeholdelsesudstyr på forsyningssiden er endnu ikke genstartet. I denne uge har Shandong og Chongqing alkalianlæg reduceret deres belastning og produktion. Det samlede markedsudbud fortsætter med at falde, hvilket giver en vis støtte til sodamarkedet. I løbet af ugen introducerede sodavandsselskaber en ny prisrunde, og de fleste af priserne steg. Sodavandsfabrikker citerede høje priser, og mentaliteten med prisstøtte eksisterer stadig. Der er dog ingen indlysende ændring på efterspørgselssiden. Det presserende behov for at genopbygge lagrene opretholdes, og lageret af lidt dyrere råvarer opretholdes. Der skal være en vis modstand. Tilsammen steg prisen på soda i en ny omgang i denne uge. Stigningen var mere tydelig i det østlige og centrale Kina, men nedstrøms opfølgningen var mere forsigtig. Den samlede transaktionssituation var gennemsnitlig, og der var en vis modstand mod højpristransaktioner. Nye priser i andre områder er endnu ikke offentliggjort.

Forsyning: Fra den 22. uge af 2024 er Kinas samlede indenlandske sodaproduktionskapacitet ifølge BAIINFO-statistikken 43,2 millioner tons (inklusive 3,75 millioner tons langsigtet suspenderet produktionskapacitet), og udstyrets samlede driftskapacitet er 39,45 mio. tons (i alt 19 fælles sodafabrikker med en samlet driftskapacitet på 18,5 mio. tons; 11 ammoniak-alkalianlæg med en samlet driftskapacitet på 14,35 mio. tons; og 3 tronaanlæg med en samlet produktionskapacitet på 6,6 mio. millioner tons). I denne uge er produktionslinjen på Shandong Haihuas nye fabrik og Jiangsu Shilian sodafabrik stadig lukket ned for vedligeholdelse; Tongbai Haijing Xuri Branch vil lukke ned for vedligeholdelse den 18. maj og genstarte den 28. maj; Shandong Haitian den 27. maj 2024 forventes belastningsreduktionen og produktionsreduktionen at vare indtil slutningen af ​​måneden; Hunan og Chongqing Salinization vil begynde at reducere belastningen og produktionen den 28. maj 2024 med en virkningsperiode på omkring to uger; der er stadig nogle enheder tilbage, som ikke har nået fuld produktion. Sodaindustriens samlede driftsrate er 80,01 %, og det samlede udbud er skrumpet lidt i forhold til sidste uge.

På efterspørgselssiden: nedstrøms natriummetabisulfit, natriummetabisulfit, dinatrium, metallurgi, trykning og farvning, vandbehandling og andre industrier har begrænsede udsving i opstarten. Opstarten af ​​nedstrøms fladglas er steget en smule, og indkøbet af råvarer er fulgt op normalt. Produktionen af ​​solcelleglas i denne uge er ikke blevet justeret væsentligt i forhold til sidste uge. Nær weekenden blev en ny produktionslinje i Anhui Flat sat i produktion med en kapacitet på 1.600 t/d. Samlet set er efterspørgslen i downstream-industrien relativt stabil, og hovedfokus er on-demand genopfyldning af råvaren soda.

Omkostningsfortjeneste: Omkostningerne til den indenlandske sodaindustri er steget i denne uge. De samlede omkostninger for sodaproducenter er ca. 1.534,9 yuan/ton, en månedlig stigning på 1,25 %; den gennemsnitlige bruttofortjeneste for sodaindustrien er ca. 687,88 yuan/ton, en månedlig stigning på 0,65 %. I denne uge er prisudsvingene på det industrielle saltmarked begrænsede, den termiske kultrend er opadgående, markedsprisen på syntetisk ammoniak er steget, prisen på sodaråvare er steget, sodamarkedet er også steget, og det samlede overskud niveau har begrænsede udsving.

Med hensyn til lagerbeholdning: Indenlandske soda-virksomheder har hovedsageligt opretholdt normale forsendelser i denne uge, og downstream-brugere fokuserer stadig på stive behov i indkøb. Der er en vis modstand mod dyre transaktioner. Indenlandske fabrikslagre fortsætter med at falde i denne uge. Den 30. maj forventes ifølge BAIINFOs statistikker den samlede beholdning af indenlandske soda-virksomheder at være cirka 651.600 tons, et fald på 2,67% fra sidste uge. (BAIINFO)

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept